logoEN_plain
ETKL_lunette_marketing

Nettiturvakoti x Lunette

Lunette yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton kanssa käynnisti kampanjan somepersoona Maiju Vuotilaisen  kanssa. Maiju julkaisi esimerkkejä henkisestä väkivallasta ja kertoi tietoiskuja tämän hetken tilanteesta Suomessa. Tyttöjen päivänä sunnuntaina 11.10.2020 järjestettiin Ensi- ja turvakodin sivulla chat-tapahtuma, jossa lähisuhdeväkivaltaa kokeneet voivat keskustella auttamiseen erikoistuneiden Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten ammattiauttajien kanssa. Tyttöjen päivä huipentui livelähetykseen, johon osallistuu Maijun lisäksi nuorten auttamisen asiantuntija Tuuli Kovanen.

Katso tallennettu IGTV-lähetys täältä.

Lunette tukee lähisuhdeväkivallan vastaista työtä

Yhteistyön kunniaksi julkaistiin Lunetten verkkokauppaan Nettiturvakoti x Lunette -hyväntekeväisyyskuukuppi. Jokaisesta ostetusta tuotteesta lahjoitetaan Ensi- ja turvakotien liitolle 1€. Ostamalla kampanjatuotteen tuet kanssamme Ensi- ja turvakotien liittoa sekä lähisuhdeväkivallan vastaista työtä. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa kuppi kerrallaan. Kiitos, kun autat!

Haluamme olla mukana kasvattamassa tietoisuutta lähisuhdeväkivallan eri muodoista. Haluamme vaikuttaa asenteisiin ja lisätä ennaltaehkäisevää työtä. Mitä varhaisemmassa vaiheessa voimme puuttua yhdessä vahingolliseen käyttäytymiseen, sitä moninkertaisempaa vaikutus on.

Tee siis kanssamme hyvää ja vaikuta!

 

OSTA NYT

Kansainvälinen tyttöjen päivä
sunnuntaina 11.10.2020

Ensi- ja turvakotien liitto muistuttaa Kansainvälisenä tyttöjen päivänä jokaisen oikeuteen olla turvassa myös seurustelusuhteessa. Monien nuorten kohdalla seurustelu on parisuhteen opettelua ja uusien myönteisten asioiden kokemista. Osalle nuorista seurustelun pelisäännöt voivat vielä olla epäselvät ja kumppanin mustasukkaisuus tai omistushaluisuus saatetaan sekoittaa rakkaudeksi.
Seurustelun ei kuulu satuttaa.

Lue Ensi ja turvakotien liiton lehdistötiedote.

Henkinen väkivalta ei ole rakkautta

Henkinen väkivalta seurustelusuhteissa on useimmiten haukkumista ja nimittelyä, pelottelua sekä pakottamista tai painostamista sellaiseen, mitä ei haluaisi tehdä. Fyysinen väkivalta seurustelusuhteissa näyttäytyy useimmiten tönimisenä, vaatteista repimisenä ja lyömisenä avokämmenellä tai seinää vasten heittämisenä. Seksuaaliväkivalta on useimmiten painostamista tai pakottamista sellaisiin seksuaalisiin tekoihin, joita toinen osapuoli ei haluaisi tehdä, seksuaalista ahdistelua tai jopa raiskaus. Näiden väkivallan tekojen lisäksi seurustelusuhteissa voi näyttäytyä eron jälkeistä vainoa tai kumppanin sosiaalisen median sisältöjen kontrolloimista.

Lue lisää blogipostauksestamme Henkinen väkivalta ei ole rakkautta.

Mira Luoti x Lunette Ensi- ja turvakotien liiton Kanta-Hämeen turvakodilla

Mira Luoti x Lunette -kampanjan tuotelahjoitukset Kanta-Hämeen turvakodissa.

 

Voit vaikuttaa ostamalla:

Ostamalla Lunetten ja Ensi- ja turvakotien liiton kampanjatuotteen voit tukea kanssamme turvakotien toimintaa sekä Nettiturvakodin chat-palvelua. Jokaisesta ostetusta kampanjatuotteesta lahjoitetaan 1€ Ensi ja turvakotien liitolle.

OSTA NYT

Yhdessä voimme muuttaa maailmaa kuppi kerrallaan.
Kiitos, kun autat!

 

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

kaupallinen yhteistyö: @lunettecup & @ensi_turvakodit nuoret kokevat seurustelusuhteissaan huolestuttavan paljon väkivaltaa, vaikka niiden tulisi olla turvallisia tiloja itsensä ja parisuhteen opetteluun. ensi- ja turvakotien liiton tekemän kyselyyn vastanneista nuorista jopa 75% on kokenut jonkinlaista väkivaltaa seurustelusuhteessa. monesti yltiöpäistä mustasukkaisuutta ja kontrollointia pidetään normaalina, vaikkei sen pitäisi olla niin. itsekin olen ollut nuorena suhteessa, jossa toinen osapuoli mustasukkaisuuksissaan uhkaili miespuolisten ystävieni hakkaamisella, mun hakkaamisella ja erotessamme haukkui mut facebookissa. pidin tätä suht normaalina, mutta nyt kun katson taaksepäin, haluaisin vain päästä halaamaan pientä minua ja sanoa, ettei tuollaista tarvitse kestää. henkinen väkivalta onkin tosi yleistä nuorten suhteissa, sillä 83% nuorista on kokenut suhteissaan haukkumista ja nimittelyä, 68% pelottelua ja 65% heistä on painostettu johonkin, mitä ei olisi halunnut tehdä. seurustelun _ei kuulu olla tällaista_. jos tarvitset apua oman tilanteen selvittämiseen, löytyy nettiturvakoti.fi tietoa ja mahdollisuus anonyymiin chat-keskusteluun luotettavan aikuisen kanssa. älä jää yksin 💕 pidän nyt sunnuntaina tyttöjen päivänä liven klo 17 tästä aiheesta ja mukana keskustelemassa on ETKL:n tuulia! lunette on tässä yhteistyössä mukana rikkomassa tabuja ja tekemässä tärkeää lähisuhdeväkivallan vastaista työtä. #RikoTabu #LunetteKuukuppi #nettiturvakoti

A post shared by maiju voutilainen (@maijuvouti) on